Extinde dimensiunea unei partitii


La acest lucru ma gandeam zilele trecute si ma intrebam daca e posibil sa extind dimensiunea unei partitii de la alta partitie deoarece am observat ca mi-am formatat partitia C cu prea multi GB cand mi-am instalat sistemul de operare.

Initial mi-am creat doua partitii una de 400 GB si cealalta de 700 GB, hard disk-ul fiind de 1 TB. Sistemul de operare l-am instalat pe cea mai mica, insa mica cum este ea mi se pare cam maricica pentru ce am eu nevoie.

Am cautat pe net cum se face sa pot mari dimensiunea unei partitii insa nimic nu m-a ajutat. Multi spuneau ca nu e posibil acest lucru, dar ieri (o zi norocoasa) am gasit in cele din urma un program ce iti permite sa extinzi dimensiunea de la o partitie la alta (de exemplu: de la partitia C sa iei 200 GB si sa-i adaugi la paritia D)

Programul se numeste MiniTool Partition Wizard, este gratis si poate fi descarcat de AICI.

ATENTIE: Inainte de a folosi acest program pentru a extinde dimensiunea partitiei se recomanda sa defragmentati cele doua partitii si sa faceti un back-up (copie de rezerva) cu datele de pe acestea.

Cum se foloseste acest utilitar pentru a mari dimensiunea unei partitii?

Dupa ce ati deschis programul, selectati partitia pe care vreti sa o micsorati, in cazul meu partitia C, si dati click pe butonul de sus numit "Move/Resize".

La Partition Size scrieti in MB cat vreti sa aiba partitia (eu am facut-o de 150 GB adica 153600 MB). Pentru a converti mai repede GB in MB intrati aici.

Dupa ce ati setat noua dimensiune a partitiei dati click drepta pe partitia ce doriti sa-i extindeti dimensiunea (de exemplu partitia D). Se va deschide o ferestra cu un "reglaj" unde trebuie sa adaugati dimensiunea luata din partitia anterioara.

Dati click pe OK si programul ar trebui sa va zica ca trebuie sa inchideti toate programele si sa dati un restrat la computer.

In timp ce computerul porneste va incepe si expertul de redimensionare a partitiilor, acesta va dura cateva minute pana se finalizeaza extinderea partitiei.

Sper ca ti-am fost de ajutor. Mai jos am pus si un video care te-ar putea ajuta sa intelegi mai bine.



NOTA: Eu am scris pasii care i-am facut eu pentru a extinde dimensiunea unei partitii si noi voi fi responsabil pentru eventualele probleme intalnite de tine

sursa imagine: Google.ro

Trimiteți un comentariu

2 Comentarii