Helvetica font bug la Chrome


Salutare! Ieri am descarcat pe laptop un pack cu fonturi mai dragute pentru a lucra in photoshop (logo-uri, bannere, etc.). Dupa instalarea pack-ului am observat ca s-a modificat fontul default al browser-ului folosit de mine, Google Chrome, in sensul ca paginile web (de exemplu facebook-ul) aveau ca font principal Helvetica in loc de Arial.

* Mentionez ca acest font pack l-am intsalat si pe computerul de acasa si nu am intampinat probleme.

Am incercat sa modific setarile la Chrome pentru a reveni din nou la fontul default, insa ce sa vezi... optiunile erau intacte, totul era ca si cum nu s-ar fi modificat nimic insa paginile web aratau altceva.
Spre incercarea de a rezolva problema am resetat browser-ul dar degeaba,  apoi l-am reinstalat insa nici o sansa, din pacate.

Alta metoda de a rezolva aceasta mica problema era sa il intreb pe varu' Google sa vad cum sta treaba. Am gasit niste metode mai ciudate dar nimic concret, plus ca sunt destul de multi care se plang de fontul Helvetica la browser.

Pana la urma am dat peste un plugin pentru Chrome care iti permite sa setezi cu ce fel de font doresti sa fie afisate paginile. Asta este cea mai buna metoda gasita de mine si sper sa va ajute si pe voi in caz ca ati intampinat aceasta problema cu fontul Helvetica la Chrome.

Pluginul il poti sa-l instalezi de AICI.

Dupa instalare va trebui sa te duci in optiunile plugi-ului si setezi meniul "Styles" din partea stanga. Mai departe trebuie sa dai click pe "Edit Global Stylesheet" si vei adauga codul de mai jos.

@font-face {font-family: Helvetica;src: local('Arial');}@font-face {font-family: "Helvetica Neue";src: local('Arial');}@font-face {font-family: 'Helvetica Neue Custom';src: local('Arial');}@font-face {font-family: Helvetica;font-weight: bold;font-weight: 700;src: local('Arial');}@font-face {font-family: "Helvetica Neue";font-weight: bold;font-weight: 700;src: local('Arial');}@font-face {font-family: "Helvetica Neue Custom";font-weight: bold;font-weight: 700;src: local('Arial');}
Dupa ce ai adaugat acest cod dai "Save" si repornesti browserul Google Chrome.

Cam asta e tot ce trebuie sa faci pentru a reveni la fontul default la browserul Google Chrome dupa ce ai instalat un font pack.

sursa imagine: Google.ro

Trimiteți un comentariu

2 Comentarii