Instalare router wireless D-Link DIR 600


Un prieten a facut cunostinta cu un router wireless D-Link DIR 600. La instalarea si configurarea acestuia a intampinat o problema ca si mine de altfel. Mdaa... eu la inceput am resetat routerul de cel putin 3 ori pana i-am dat de cap. Amicul meu mi-a cerut o mana de ajutor si i-am spus pasii pe care trebuie sa ii faca pentru a putea functiona routerul.

Da, stiu... de ce nu ne-am uitat in cartea cu instructiuni sau de ce nu am bagat CD-ul cu instructiunile in calculator?! pai in primul rand nu prea mai sta cineva si citeste un manual de utilizare si in al doilea rand indicatiile de pe cd ne duc la eroarea intampinata de prietenul meu. In cele din urma a facut routerul sa functioneze. Cu aceasta ocazie m-am gandit sa fac un mic tutorial in care sa va prezint pasii de instalare routerului wireless D-Link DIR 600. Astea fiind spuse sa trecem la instalarea propriu-siza!



Primul pas ar fi sa nu incercati sa instalati routerul dupainstructiunile de pe CD deoarece pierdeti timpul degeaba ca undeva va veti intalni eroarea care mi-a dat multe batai de cap la inceput.

Conectati cablul de internet la router in slotul WAN, apoi folosind cablul ethernet (cablul cu doua mufe de retea) conectati computerul dvs. la router: un capat al cablului il conectati in placa de retea a computerului si celalalt capat intr-un slot LAN al routerului, apoi conectati cablul de alimentare si porniti routerul. In acest moment routerul este gata de instalare.

Deschideti browserul din calculator si scrieti urmatoarea adresa la URL: 192.168.0.1. Ar trebui sa se deschida o interfata a routerului D-Link DIR 600. La User Name scrieti admin iar la Password lastai campul necompletat si dati Log In.

Acum trebuie sa alegem cum dorim sa facem instalarea (automat sau manual) noi vom alege metoda manuala, adica vom da click pe Manul Internet Connection Setup.

Acum daca doriti setati o parola pentru panoul de control al routerului (recomandat ar fi sa creeati una), dupa ce dati Next trebuie sa setati ora (GMT +2.00 Bucharest), dati next pentru urmatorul pas.
Am ajuns la configurarea adevarata, selectati tipul de conexiune (in cazul meu am ales PPPoE Username/Password) selectati tipul IP-ului dvs. daca este static intrati AICI si copiati ip-ul afisat in pagina, la username si password scrieti datele cu care va conectati inainte la internet, la Service Name ar fi bine sa lasati necompletat, apoi dati Clone Your PC'MAC Adress, si in cele din urma Save Setings.

Stergeti conexiunea veche de pe calculator daca aveti una si dati un restart la computer.

Acum ar trebui sa mearga wirelessul si internetul, pentru a afla daca acestea functioneaza intrati din nou in interfata routerului si accesati fila Status.

Sper sa va descurcati, bafta!

EDIT: Update firmware - tutorial (click aici)

Trimiteți un comentariu

50 Comentarii

  1. Bune routerele de la D-Link și TP-Link. Am avut când eram abonat la RDS și voiam să am net și pe celalalte dispozitive. Acum sunt pe Romtelecom și am primit de la ei un router gratuit... :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. sunt scule de scule, are un prieten un router wireless Asus si e copil fata de un D-Link sau TP-Link.
      Nu prea stiu cum este cel de la romtelecom, stiu doar ca am intrat in panoul de control la un astfel de router de la scolala si am dezactivat parola de la wireless :)))

      Ștergere
  2. O sa am nevoie de tutorialul asta in cateva zile :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ma bucur ca te pot ajuta :) sper sa reusesti sa "il pui pe picioare" ... un sfat: stai calma si gandestete cum sa incepi, dupa cum spuneam eu l-am resetat de mai multe 0ri pana am reusit .... eu as vrea sa il rezolvi din prima :)

      Ștergere
  3. Cu aceste setari functioneaza si ipv6? Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  4. Am si eu o problema! Cand scriu adresa URL in browserul de net mi se inchide..Ce ar trebui sa fac in continuare?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. vezi daca ai urmat pasii corect sau incearca sa stergi cookeurile sau cache de la browser si apoi incerci din nou

      Ștergere
  5. Buna ziua. Dupa ce introduc username ul (admin) si incerc sa trec mai departe imi arat cum ca user name ul sau parola ar fi incorecte . Ce pot sa fac in cazul asta ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hmmm ... Usernameul este admin iar la parola trebuie lasat loc liber . In spatele routeru.lui aveti butonul de reset , tineti apasat aprox 20 secunde pentru resetare apoi incercati din nou sa.l instalati.

      Ștergere
  6. salut am si eu un router d-link dir 600 nam carte la el sau cd si cand dau in broawser 192.168.0.1 nu merge ce pot face ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 1. Verifica daca routerul e conectat la pc si e pornit, daca se aprind ledurile si introdu din nou adresa in browser
      2. Scrie urmatoarea adresa in loc de cea anterioara in broewser : 192.168.1.1

      Ștergere
  7. am un router d-link 615 dar nu detin si cablul care trebuie sa faca legatura intre mufa LAN si PC. nu este nimic de facut nu?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poti cumpara unul nou, costa pana in 10 lei un astfel dre cablu. Uite un exemplu aici : http://profitshare.ro/l/1103228

      Ștergere
  8. salut am si eu un router d-link dir 600 nu am carte la el sau cd si cand dau 192.168.0.1 sau 192.168.1.1 nu merge. Mai pot face ceva ???

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Routerul e conectat la computer? Se aprind ledurile ? Ai incercat sa il resetezi ?

      Ștergere
  9. Salut Cornele,
    sunt un ”exploatator” cu cunoștințe medii în domeniul PC. Am conexiune rds + router D-Link DIR-600 (de vreun an). De două zile a ”sucombat” D-Link-ul, nemai reușind să accesez pagina de configurare, sub nici o formă, indiferent câte reseturi i-am dat. La examinare exterioară totul pare OK, LED-urile sesizând conexiunile atăt pe LAN cât și pe WAN, nimic suspect.
    Astăzi am început din nou să-l accesez, reușind până la urmă să intru pe el, să-l reconfigurez, dar nu reușesc să-l fac să se conecteze cu rds-ul, prin WAN. Am clonat inclusiv MAC-ul laptopului. Dacă ai o explicație la ce s-ar fi putut întâmpla, poate găsești și o soluție la problema mea.
    Momentan folosesc internetul doar direct în PC, cablul rds.
    Îți doresc un An nou cu sănătate, bucurii și succese.
    La mulți ani!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut. In primul rand multumesc pentru urarile de sarbatori si iti doresc si eu la randul meu sarbatori fericite si la multi ani!

      Legat de problema ta... dupa ce configurezi routeru-ul trebuie sa stergi conexiunea WAN din pc (cea cu care te conectezi tu la internet fara router). Verifica sa vezi daca la "service name" este necompletat.
      O alta metoda ar fii sa faci update la firmware.

      P.S: Si la mine mai facea figur pagina de configurare dar isi revenea dupa un timp.

      Ștergere
  10. Am golit memoria cache, am sters conexiunea la rds, si am ”shut down” din motive ... ”mai serioase”.
    Când am pornit din nou laptopul, am reluat verificarea tuturor setărilor, observând la secțiunea STATUSvcă routerul este conectat. Si așa este și acum!
    Mulțumesc pentru ajutor, și până după ... BOBOTEAZĂ, nu-l mai ating.

    Aun an nou cu cât mai multe reușite! La mulți ani !

    RăspundețiȘtergere
  11. Folosesc acelasi roter dlink dir 600 de mult timp si am incercat de nenumarate ori sa incerc sa -i pun parola pentru ca o multime de tineri din camin folosesc netul de la mine si merge fff greu. am incercat, dar nu merge. de fapt, nu imi merge parola sau ussername-ul. a fost restartat de multe ori rooterul, si imi e teama ca daca il voi mai reseta nu va mai merge. nu inteleg de ce nu merge parola. ce as putea sa fac?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. intra in pagina de configurare, meniul Setup apoi din stanga intri la Wireless Settings --> Manual Wireless Connection Setup --> Security Mode --> Enable WEP Security (basic) si pui acolo ce parola doresti, din cate stiu parola trebuie sa indeplineasca anumite conditii (sa fie mai lunga de 6 caractere, sa aiba cifre)
      Daca nu merge ai putea incerca sa faci update la firmware.

      Ștergere
  12. sall, cum pot sa-i maresc puterea de emisie. de la o vreme nu mai am semnal in dormitor(5m). a mers bine dar de la o vreme da faild. merci

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. intra in pagina de configurare, meniul Setup apoi din stanga intri la Wireless Settings --> Manual Wireless Connection Setup si cauta Transmission Rate si selecteaza Best.
      Daca nu merge incearca sa faci un update la firmware.

      Ștergere
  13. buna
    au un router D-link dir 600 luat de la cineva si merge doar un port lan.
    mentionez ca l-am resetat de mai multe ori si am schimbat cablul in fiecare port
    singurul port care merge este 3
    pot sa fie defecte celelalte porturi?
    daca nu cum pot sa le ``activez`` si pe celelalte
    multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca este o problema tehnica cu acele porturi care nu functioneaza: Nu stiu exact daca se poate repara.
      Daca ai doar un calculator folosesti portul care merge, dai vrei sa conectezi mai multe calculatoare cred ca trebuie sa cumperi alt router.

      Ștergere
  14. buna
    am reusit sa fac sa functioneze si celelalte porturi
    am conectat un singur calculator pe fiecare port si a mers
    tin sa mentionez ca in acelasi timp era conectat si un alt calculator pe portul 3
    multumesc

    RăspundețiȘtergere
  15. Salut, cum pot face un update la firmware?
    Multumesc pentru raspuns.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut, daca mai astepti putin voi scrie un articol cu tutorial de update firmware la acest router wireless si vei intelege mai bine articol. Deci, stai pe aproape :D

      Ștergere
  16. Am doua routere in casa, unul la parter, functioneaza, celalalt la etaj, dlink dir 600 si nu il pot reconfigura. Au schimbat IP-urile cei de la rds. Nu reuşesc sa il fac sa functioneze . Mersi

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ar trebui sa-i contactezi pe cei de la rds si sa le zici problema ta, daca esti sigur ca au schimbat ip-ul .

      Ștergere
  17. Le-am schimbat dar nu mai stiu cum sa il configurez si la etaj. Jos la routerul de la parter l-am schimbat si functioneaza dar la etaj nu stiu sa-l configurez

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hmm.. intrati in pagina de configurare a routerului de la parter si vedeti ce setari aveti, apoi intrati in pagina de configurare a routerului de la etaj si puneti aceleasi setari ca si la routerul de la parter doar ca schimbati ip-ul.

      Dar dvs. aveti cablu de net pentru fiecare router? adica un cablu de retea in portul wan a routerului de la parter si alt cablu de retea in portul wan a routerului de la etaj . Sau doriti sa conectati routerele intre ele? Nu prea inteleg.

      Ștergere
  18. Am un cablu la routerul de jos, unul la routerul de la etaj si unul la mansarda. In afara de cel de la etaj, un dlink dir 600, toate functioneaza

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hmmm.. poate e routerul defect. Nu imi vine prin cap nici o explicatie la problema dvs. Daca reusiti totusi "sa-l puneti pe picioare" astept un raspuns cu metoda folosita.

      Ștergere
  19. salut. poti face conexiunea la internet fara cablul dintre router si laptop?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adica sa configurezi routerul de pe laptop fara acel cablu de retea? Sincer, nu am incercat dar cred ca ar merge deoarece odata conectat routerul la priza el emite wifi doar ca nu e configurat, deci ai putea incerva sa te conectezi la reteua wifi "dlink" si de pe laptop sa intri pe pagina de configurare fara sa mai conectezi cablul.

      Ștergere
  20. Am un router huawey model B662 nu se mai aprind ledurile 1 si 2 dar cel verde de semnal si cel on se aprind, nu ma pot conecta pe leptop apare no network found, cum pot activa multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ledurile 1 si 2 se aprind in momentul in care aveti conctat la router un computer in slotul LAN de exemplu, verificati conexiunea de la sloturile LAN din spatele routerului.
      Daca nu gasiti pe laptop reteaua incercati sa intrati de pe un pc conectat la router in panoul de administrare si verificati daca aveti wirelesul activat.
      Daca nici asa nu reusiti resetati routerul si configurati-l din nou.

      Ștergere
  21. Am un router D-link dir-600 care nu mai functioneaza, pana acum totul a fost perfect pana intr-o zi in care nu a mai functionat am urmat pasii de pe acest site si am facut frimware si configurare din nou dar tot imi apare ca fiind retea limitata si nu pot intra pe niciun site... ce pot face?




    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca nu era sa mai functioneze nu mai pornea, nu se mai aprindeau ledurile, etc. Daca poti sa il configurezi inseamna ca routerul este bun (parerea mea). Verifica cu atentie setarile. Mie imi apare la laptop retea limitata cand nu am net si sunt probleme de la provider iar la router la status imi apare busy.

      Ștergere
  22. Salut Cornel, urmeaza sa-mi ajunga si mie comanda cu un D-link Dir-600, insa habar nu am cum sa-l montez si sa-l configurez.Problema este ca eu stau la sat si nu am internet de la o firma cunoscuta cum ar fi RDS, Romtelecom, Upc etc. sunt niste anonimi.Nici contract cu ei nu am, nu am parola sau username pentru internet.Deci eu ce completez acolo?Poate-mi raspunzi si mie, ms.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut! Tu ai cablul WAN conectat la calculator si ai internet sa inteleg. Daca este asa, la configurarea router-ului alegi IP Static si completezi cu IP-ul tau de la internet (ca sa afli ce ip ai scri pe google my ip si gasesti diferite site-uri care iti arata ip-ul tau). Sper ca te-am ajutat. Daca mai ai nelamuriri nu ezita sa ma contactezi.

      Ștergere
  23. salut! am un Dlink Dir-600.l-am conectat la un modem (Thompson) printr-un cablu de retea si a functionat ca si wireless (inainte l-am folosit ca si modem principal de internet printr-un cablu fibra optica), dar dupa cateva zile pur si simplu nu a mai mers asa ca m-am decis sa ii dau un reset, insa dupa aceea nu prea am stiut cum sa il reconfigurez.mentionez ca modemu Thompson este un modem care are internetu conectat prin cablu de antena TV si este conectat prin usb la calculator si din aceasta cauza am legat Dlink de Thompson printr-un cablu de retea.asta e singura varianta pt a putea avea wireless in casa, insa nu stiu cum sa configurez Dlink. ai putea sa ma ajuti? ms

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cauta-ma pe facebook sa vorbim mai mult ca pare a fi o "problema" mai ciudata dar nu promit nimic ca as putea sa rezolv dar vorba aia "incercarea moarte n-are"

      Ștergere
  24. eu nu pot sa optin decit internet drect cablu ajutor wlan nu merge tableta am un rutrer d-lik 600

    RăspundețiȘtergere
  25. eu nu pot sa optin decit internet drect cablu ajutor wlan nu merge tableta am un rutrer d-lik 600

    RăspundețiȘtergere
  26. Salut Cornel,
    am o problema si sper sa ma puteti ajuta;am instalat acasa un nou router wireless D-LINK Cloud AC1200 DIR-850L, Dual-Band 300 + 867;totul okay ! merge foarte bine dar nu stiu ce setari ar trebui sa-i fac, sau unde ar trebui sa schimb o setare ca sa pot conecta la acest router si tableta sotiei,telefonul personal sau oricare alt device de la unul din musafirii casei .
    Am incercat de foarte multe ori sa conectez alt device dar tot timpul nu recunoste parola aleasa (mentionez faptul ca parola este perfect scris corect)recunoaste parola doar de la laptopul meu cu care am configurat router-ul, un Macbook Air .
    Va multumesc anticipat !
    Ion Dan Baudici

    RăspundețiȘtergere
  27. Salut Cornel,
    am o problema si sper sa ma puteti ajuta;am instalat acasa un nou router wireless D-LINK Cloud AC1200 DIR-850L, Dual-Band 300 + 867;totul okay ! merge foarte bine dar nu stiu ce setari ar trebui sa-i fac, sau unde ar trebui sa schimb o setare ca sa pot conecta la acest router si tableta sotiei,telefonul personal sau oricare alt device de la unul din musafirii casei .
    Am incercat de foarte multe ori sa conectez alt device dar tot timpul nu recunoste parola aleasa (mentionez faptul ca parola este perfect scris corect)recunoaste parola doar de la laptopul meu cu care am configurat router-ul, un Macbook Air .
    Va multumesc anticipat !

    RăspundețiȘtergere