Tutorial: Update firmware router wireless D-Link


Voi face un mic tutorial cu pasii care trebuie sa-i faceti pentru update la firmware-ul de la un router wireless. In cazul nostru este vorba de modelul D-Link DIR 600. Fac acest tutoarial deoarece multi m-au intrebat intr-un articol anterior cum se face update la firmware la acest model de router.

Sa trecem la tutorialul propriu-zis, dar mai intai de toate asigurati-va ca routerul este conectat la calculator prin cablu (de la WAN-ul calculatorului la protul LAN al routerului)

In primul rand trebuie sa descarcam firmware-ul cel nou. Pentru a face acest lucru este recomandat sa intram pe site-ul producatorului, deci vom intra pe pagina d-link (click aici)
Dupa ce am intrat pe pagina vom da click pe Downloads din meniul de sub imaginea produsului. Acum va trebui sa selectam revizia routerului. 



Pentru a afla ce hardware ai la router va trebui sa te uiti pe spatele acestuia pe eticheta (am pus o imagine sa intelegeti mai bine). In cazul meu este B5.



Am selectat hardware-ul la router si dam Select. Vor aparea mai multe utilitare sa le descarcam dar noi vom cauta Firmware. Selectam cea mai recenta versiune de firmaware si dam click pe Download.


Firmware-ul se afla in arhiva descarcata, deci vom deschide arhiva cu WinRAR sau alt program de acest gen si vom extrage firmware-ul undeva in calculatorul nostru (desktop de exemplu). Firmware-ul este in format .bin (de exemplu DIR-600Bx_FW217b02.bin).

Pana aici a fost foarte simplu dar de acum incepe adevarata instalare a firmware-ului. Pentru inceput deschidem interfata router-ului inserand urmatoarea adresa in browser: http://192.168.0.1
Inserati user-ul si parola, va logati apoi intrati in meniul TOOLS si din meniul din stanga selectati FIRMWARE. Derulati in jos pana la Firmware Upgrade si dati click pe butonul [Selectati fisier] si veti selecta fisierul firmware, cel pe care l-ai extras pe desktop sau unde l-ai extras in calculatorul vostru, apo dati Upload.


Se va deschide o pagina in care va spune ca trebuie sa asteptati cateva minute pentru update.

Unele firmware-uri reseteaza configuratia routerului, deci in unele cazuri dupa ce se termina update-ul va trebui sa reconfigurati router-ul. Pentru a vedea cum se configureaza dati click aici.

Acestia sunt pasii pe care i-am facut eu pentru a face update la firmware-ul de la routerul meu D-Link DIR 600 si nu voi raspunzator pentru eventualele probleme aparute.

Trimiteți un comentariu

1 Comentarii

  1. I am really glad to you for sharing this useful and informative blog about D-link Router, I hope you will give more features and update information about D-link. For resolution any kind of technical issue dial 0800-090-3220 or visit the website D-link Router Customer Service Number UK

    RăspundețiȘtergere