Papionul scoate in evidenta intreaga vestimentatie


Sunt persoane care prin sintagma „la 4 ace” se gandesc doar la faptul ca isi pun pe ei un costum nou, o camasa alba eleganta, pantofi cu o stralucire aparte si, bineinteles, cravata. Aceasta este vestimentatia standard pentru oamenii de afaceri, chiar si cand merg la o petrecere usor mai iesita din comun.
Si totusi, exista si un al doilea tip de barbat, care pentru ei expresia „la 4 ace” se caracterizeaza printr-un costum intins perfect pe corp, cu o camasa la fel de eleganta si stilata ca si costumul. Numai ca accesoriu din jurul gatului nu mai este cravata, ci un papion.

Papionul a devenit ceva oarecum neobisnuit pentru o tinuta formala, ceea ce-l face accesoriu perfect pentru acele persoane care doresc sa aiba o tinuta corecta din punct de vedere a stilului office, dar doresc in acelasi timp sa se diferentieze de restul persoanelor.
Papionul a aparut undeva in jurul anului 1870, ca un accesoriu de rezerva la cravata, iar de-a lungul timpului s-au delimitat cateva tipuri, care, bineinteles, sunt asemanatoare intre ele.

Modelul clasic – este practic primul model de papion, cu o latime de maxim 7 cm si se bucura inca de cea mai mare popularitate. Este un model lejer, simplu, cu stil si iese cel mai putin in evidenta.

Modelul ingust – este tipul de papion care iese cel mai mult din tipicul clasic al unui astfel de accesoriu, de aceea se bucura de popularitate in special pentru barbatii tineri care isi doresc sa iasa in evidenta printr-un element elegant.

Modelul ascutit – este un model atipic as spune si se remarca in specil pentru persoanele care doresc cu ardoare sa aiba un aspect unic. Se potriveste cu tinutele casual, dar merge perfect si cu moda actuala, in care smochingul nu mai reprezinta singura forma de eleganta absoluta.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii