Parada de Ziua Nationala a Romaniei


Astazi, pe data de 1 decembrie, sarbatorim Ziua Nationala a Romaniei. Fiecare dintre noi ar trebui sa stie cat de importanta este aceasta zi deoarece este ziua noastra, a tuturor romanilor, zi in care putem spune ca suntem o tara unita.

"Ziua de 1 decembrie este adoptata ca zi nationala a Romaniei in 1990, fiind data la care Marea Adunare de la Alba-Iulia vota in 1918 unirea Transilvaniei cu Romania, creandu-se un singur stat national. Primul pas este facut de fapt la 21 nov./4 dec. 1917, cand Sfatul Tarii din Basarabia proclama Republica Democratica Moldoveneasca, urmat de cel din 24 ian./6 feb. cand se adopta declaratia de independenta" 

Cu ocazia acestei zile importante, am mers pentru prima data la o asa zisa parada de Ziua Nationala. Unii romanii din strainatate isi doresc sa fie si ei acasa si sa participe la o astfel de parada, deci nu imi pare rau ca am mers. Singurul lucru mai greu de suportat a fost frigul de afara... dar ce nu face romanul pentru tara lui. 

Parada la care am fost a avut loc in municipiul Roman, mai exact in centrul orasului. Avand in vedere ca am ajuns putin mai devreme decat ora inceperii nu am vazut cine stie ce, dar pe parcurs s-a adunat lumea. Ce mi-a placut cel mai mult a fost faptul ca cei mici au venit cu stegulete in culorile Romaniei, altii aveau esarfe, unii aveau un fel de insigne cu harta Romaniei. Ce nu mi-a placut sa zic asa a fost faptul ca nimeni nu a cantat Imnul National ci l-am ascultat doar la boxe. 

Per total cu tot cu frigul de afara a fost interesanta aceasta parada de 1 Decembrie, cel putin pentru mine. La sfarsitul festivitatii, lumea s-a inghesuit la celebra fasole cu ciolan afumat insa eu am preferat sa merg cu prietenii la o ciocolata calda.

Mai jos am sa va las o micuta galerie foto:Împarte cu prietenii:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu