Laptop Asus R510DP-XX118D - review


Laptopul prezentat mai jos este unul din gama Asus din seria R ce vine cu cateva schimbari pe partea aspect componente fata de seria anterioara.

Asus R510D-XX118D are un design simplu: carcasa este din plastic fiind vopsita in doua nuante de gri imitand foarte bine aluminiul.

Dispozitivul are un display de tip LED cu o diagonala de 15,6 inch avand rezolutia de 1366x768 pixeli. Laptop-ul are o greutate de 2,26 kg si o grosime de 18 mm. 

La capitolul componente si performanta, Asus R510D-XX118D are un procesor quad-core AMD A10 5750M cu frecventa de 2,5 GHz, placa video dedicata AMD Radeon HD 8670M cu 2 GB memorie video, o memorie RAM decenta de 4 GB de tip DDR3 cu o frecventa de 1600 MHz si o unitate de stocare HDD de 1 TB.

Porturile de conectivitate au in componenta doua porturi USB 3.0 unul de USB 2.0, un port VGA si unul HDMI, Pe partea de multimedia laptopul dispune de unitate optica, camera web la rezolutie HD si cititor de carduri. Bateria are o autonomie de pana la 5 ore deoarece aceasta are numai 4 celule,

Asus R510-XX118D vine cu sistemul de operare Free DOS, ceea ce inseamna ca pentru performate maxime trebuie sa instalezi alt sistem de operare (se recomanda Windows 8).

Eu prefer un procesor Intel si o placa video nVidia insa cu toate acestea laptop-ul de mai sus este unul de folos cu care iti poti face treaba linistit.

Mai multe informatii despre oferta la acest laptop gasiti AICI.

sursa imagine: Google.ro

Trimiteți un comentariu

20 Comentarii

  1. Răspunsuri
    1. 802.11 b/g/n Wireless LAN Card
      Realteck PCIe GBE Family Controller (10/100/1000 Mbps)

      Ștergere
  2. Se poate considera un laptop pentru gaming?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu chiar, insa poti rula linistit jocurile aparute pana in 2013, iar astea mai noi, din cate am citit, poti sa le rulezi la optiune medie de grafica. Daca optezi totusi pentru un laptop de gaming atunci trebuie sa dai ceva bani pe un astfel de laptop (parerea mea) :D

      Ștergere
  3. Este varza. Aproape orice joc merge sub 30FPS. Se blocheaza foarte des si merge extrem de rau. Deschide filele foarte greu. Cea mai proasta achizitie din viata mea!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca nu se comporta cum trebuie si nu esti multumit de el, il poti trimite inapoi in decursul a 30 de zile lucratoare, din cate stiam.

      Ștergere
  4. Răspunsuri
    1. Capacitate de stocare: 1 TB
      Viteza de rotatie: 5400 rpm
      Tip hdd: SATA

      Ștergere
  5. ce windows imi recomandati pt acest laptop??

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu folosesc windows 8.1
      Driverele de pe cd sunt compatibile doar cu windows 8 iar pe net nu am gasit drivere pt windows 7, deci recomndarea mea ar fi sa folositi windows 8 / 8.1

      Ștergere
  6. aici te contrazic....eu folosesc windows 7 64 si ruleaza super bine

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. eu am zis ca nu am gasit driverele pentru win 7 :D nu am zis ca nu merge win 7 ;)

      Ștergere
  7. Unde gasesc drivere de windows 7 .... windows 8 / 8.1 nu imi place deloc ... si windows 10 nu am ....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poti incerca driverele de pe acest site --> http://www.driverscape.com/manufacturers/asus/laptops-desktops/x550dp/36029

      Ștergere
  8. Am acest laptop stupid de un an aproape 2 si sunt dezamagit de el. Deoarece se incalzeste foarte tare si la jocuri cand se incalzeste are frame drop si am primit o placa video de 768 de mb sau cv de gen.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E laptop, e normal sa se incalzeasca mai ales atunci cand il fortezi putin la performanta. Acest laptop are 2 placi video, una dedicata si una integrata si lucreaza amandoua in acelasi timp (dual graphic) . Dezactiveaza aceasta optiune din meniul amd catalyst si apoi din switchable graphics pune pe high performance jocurile. Dupa cum spuneam este un laptop de multimedia nu de gaming. Eu unul sunt destul de multumit de el iar pe capitolul de gaming am rulat fara probleme pe nivel medium la grafica call of duty black ops 1 si 2, battlefield 3 si 4, call of duty ghosts, pes 2016.

      Ștergere
  9. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  10. Cornel ce Window miai recomanda pt ca eu ma joc mai mult :League of Legends si CS.GO?? Si ce zici miar trebui un Ventilator la el?

    RăspundețiȘtergere
  11. Si ce zici ar merge Gta5 pe el?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu am jucat dar cu grafica pe low dar nu pot sa zic ca merge super, plus ca se cam incalzeste destul de tare laptopul. Daca vrei un laptop pt jocurile astea mai noi, iti recomand sa investesti intr-un laptop mai bun din punct de vedere al placii video.. Laptop prezentat mai sus este unu din categoria multimedia cu care poti juca niste jocuri mai decente cand vine vorba de cerintele sistemului.

      Ștergere