The Desolation of Smaug (suspans prea mare)


Ieri am hotarat sa ma uit la cea de a doua parte a filmului sau a seriei "The Hobbit" numita "The Desolation of Smaug". Zis si facut!

Spre deosebire de prima parte (An Unexpected Journey) am ramas mai mult impresionat si atras de cursul aventurii. Ce e drept in prima parte este prezentat inceputul si nu contine asa multa actiune sau surprize.
Avand in vedere ca am urmarit seria Lord of the Rings cu atentie am inteles cam despre ce e vorba in seria The Hobbit. Actiunea de aici se petrece cu mult timp inainte de actiunea din LOTR, aproximativ 50 de ani. Dupa cum spuneam... in prima parte s-au adunat cei 13 pitici condusi de Thorin impreuna cu tanarul Bilbo Baggins pornind la drum spre asa numita "o expeditie neasteptata", acestia fiind condusi de vrajitorul Gandalf.

A doua parte (The Desolation of Smaug) continua misiunea drumetilor de a pune din nou stapanire pe Regatul Pierdut, Erebor.
Acesti aventurieri intampina in drumul lor multe peripetii, dar sunt trecute cu bine cu ajutorul tanarului Bilbo. Sunt capturati de elfi (aici apare Legolas) dar intr-un final reusesc sa evadeze si sunt lasati sa plece. Ganalf face "cunostinta" cu Sauron si vede cu armata de orci se pregateste de razboi.

Intr-un final, drumeti nostri ajung in Erebor unde tanarul Bilbo face cunostinta cu dragonul Smaug. Acesta este trimis de catre Thorin sa recupereze o piatra foarte pretioasa furata de dragon. Acestia incearca sa-l invinga pe dragonul Smaug dar din pacate nu reusesc, iar dragonul isi ia zborul spre orasul Laketown.

Si de aici incepe suspansul de lunga durata deoarece aici se termina filmul si trebuie sa mai asteptam 1 an pentru lansarea celei de a treia parti a seriei "The Hobbit". Daca ai fost atras de film (cum am fost si eu) nu prea iti convine sa astepti 1 an sa vezi continuarea filmului. Dar asta e.... eu cred ca fiecare dintre cei care au vazut filmul si-au facut in cap propriul final....


The Desolation of Smaug - Trailer



Sursa imagine: Google.ro

Trimiteți un comentariu

4 Comentarii

  1. La fel se întâmplă şi la Hunger Games. Aştept partea 1 la anul şi partea a 2-a peste 2 ani. E aiurea să stai în suspans atâta timp. Până la urmă uiţi de el...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. e posibil sa uiti de el :( ... dar poate merita sa astepti asa de mult :)

      Ștergere
  2. L-ai vazut la cinema sau l-ai descarcat?

    RăspundețiȘtergere